Ferie i Lejre - Danmarks vugge

Ferie i Lejre er for alle. Her er både noget for dem, der er på ferie med børn, for dem, der er interesseret i Danmarks historie og for dem, der vil være aktive i deres ferie. På denne side kan du hente masser af inspiration og praktiske råd til din næste ferie i Lejre. 

Lejre – ferie i Danmarks vugge

I bakkerne i Lejre stod Danmarks vugge. Sagnene fortæller, at Kong Skjold var den første konge i Lejre. Og hans slægt, Skjoldungerne, regerede herfra i generationer og gjorde Gl. Lejre til datidens magtcentrum i Danmark. Overalt i landskabet ser du gravhøje, jættestuer, kongehaller og andre værdifulde spor fra dengang, vores forfædre første gang bosatte sig her.

Du kan røre ved historien ude i landskabet. Og den bliver gjort levende, når du besøger Sagnlandet Lejre, Lejre Museum og Tadre Mølle. Eller når du sejler ud på Roskilde Fjord med et vikingeskib med vandet sprøjtende om kølen.

Snup cyklen eller vandreskoene med til Lejre, som ligger i Sjællands første nationalpark, Skjoldungernes Land. Gå på opdagelse i naturen mellem ådale, enge og overdrev, søer, moser og skove. Måske vil du fiske i fjorden undervejs? Du kan også købe gode økologiske varer i gårdbutikkerne eller øl og vin direkte hos producenten. Eller få pirret din nysgerrighed og dine sanser hos kunstnerne i de mange gallerier og atelierer. Velkommen til Lejre.

De fem destinationer rundt om Roskilde fjord og Isefjord byder på en masse spændende oplevelser som alle sanser og til hele familien.

I marts 2015 blev Nationalpark Skjoldungernes Land indviet. Det er Sjællands første nationalpark, og den 4. i Danmark. Nationalpark Skjoldungernes Land ligger bl.a. i Lejre, og den er placeret i dette område pga. unikke natur-, landskabs- og kulturhistoriske værdier.