Egholm våbenmuseum | Visitlejre

Egholm våbenmuseum

På Egholm museum kan du opleve en imponerende samling af over 600 skydevåben og mere end 80 mannequiner som fremviser uniformer og påklædning.

Det hele startede da Ole Falck var 16 år, og fik et luftgevær af sin far. Det blev starten på en livslang hobby med at samle på skydevåben og tilbehør til våben. I august 2012 kunne Ole Falck åbne Våbenmuseum på Egholm Slot og dermed dele sin store våbensamling med offentligheden.

Turen gennem våbenmuseets udstilling starter med danske og tyske soldater og materiel fra den 9. april 1940. Herefter kommer såvel engelske, russiske som amerikanske soldater. 2. verdenskrig-temaet afsluttes med en udstilling fra modstandsbevægelsen med tilhørende nedkastningsmateriel. Der er også bygget en stue fra krigens tid, hvori der er iscenesat en del arbejde fra modstandstiden.

Herefter fortsætter du ind i en såkaldt western-afdeling, som ud over at huse en diligence og en udstoppet bisontyr inkluderer de antikke våben og tilbehør fra den tid. Der er også en stor samling af jagtvåben og tilbehør, og du kan se et krybskyttehjem med forskellige krybskyttevåben.

Ud over de nævnte tema finder du på Våbenmuseum på Egholm Slot en unik samling af våben helt tilbage til 1600-tallet. Og der er ekstraordinære ting i samlingen som flaget fra Hitlers førebunker i Berlin, Saddam Husseins revolver og gasmasker til heste.

Bemærk, sidste indgang til museet er klokken 15:00.

Del denne side

Mere information

Åbningstider: 

01.04 til 30.09: Åben alle søndage og alle torsdage.

Fra 15.06 til 15.08: Søndag til torsdag (fre- og lørdag lukket)

01.10 til 31.03: Alle torsdage.


Pris:

100 kr./voksen og 50kr/barn.

 

Vil du vide mere om museet og læse om åbningstider og rundtvisninger?

Besøg Egholm museum hjemmeside eller læs mere her