En weekend med mor og far

En weekend med mor og far

Tag på en hyggelig familieweekend i Lejre og få oplevelser for alle sanser, når I udforsker Sagnlandet Lejre eller tager på udflugt til en gammel mølle, der stadig maler mel.

1. dag: I Lejre på børnenes præmisser

På første dag tager I på en tidsrejse på 15.000 år gennem stenalderens skindklædte hytter og jernalderens lerklinede langhuse i Sagnlandet Lejre. Her findes masser af aktiviteter for både børn og voksne. Lav fx dine egne lerfigurer i lerværkstedet, se hvordan man lavede og farvede tøj i middelalderen og skyde med en bue. For dyreglade børn og voksne er der søde vildsvin, store, flotte heste og geder, man må klappe.

Hele familien kan hygge sig omkring et bål, lave snobrød, spise frokost i det fri og bare nyde stemningen i Sagnlandet Lejre.  

I kan fx overnatte i en af ferielejlighederne eller Bed & Breakfasts, der findes i Lejre. Se få et overblik over private overnatningssteder.

2. dag: I jeres forfædres fodspor

I Lejre er leg og lær  tæt på hinanden. Børnene vil elske at besøge Lejre Museum og lære om deres forfædre. Hvordan de levede, har du jo set i Sagnlandet Lejre på dag 1.

Derefter er det tid til at se, hvordan en mølle så ud og arbejdede i gamle dage. Det kan I på Tadre Mølles spændende museums- og naturcentrum. På Tadre Mølle kan du male dit eget mel. Møllen kører stadigvæk, og du kan derfor få hele oplevelsen med. Rundt omkring møllen ligger der også vandrestier, som du kan udforske sammen med familien. 

Del denne side

Kort dag 1
Kort dag 2