Fyld køletasken op med lokale lækkerier

Kulinarisk udflugt i Lejre

Skal du have gæster i aften eller i morgen, så har vi et forslag til, hvordan du kan få en oplevelse ud af at skaffe råvarerne og samtidig få en skøn oplevelse. Det kan ligefrem være, at vennerne skal med?

Her kan I købe alt lige fra vin, øl, brød til lækre lokale grøntsager, frugter og kød. I når både at få en oplevelse og en smuk tur, og maden holder sig i køletasken, til I kommer hjem og skal i gang med madlavningen.  

Turen starter i Glim Vinmarker, hvor I i løbet af sommeren kan prøvesmage og købe den lokalt producerede vin. Tag en lille pause på den store terrasse, der ligger med en vidunderlig udsigt over det bakkede terræn. Derefter tager I videre til Valnødlund, som bl.a. sælger økologiske jordbær og kartofler fra egne marker, honning fra egen bigård og økologisk hjortekød fra egen farm.

Fortsæt til Assers Mølle, som er en økologisk frugt- og bærplantage. Pluk bærerne til desserten selv eller køb allerede plukkede hindbær, brombær eller andre lækre frugt og bær. Mangler brødet til maden, er det oplagt at kigge forbi Bager Sofus, som bager vidunderligt økologisk brød i alle former.  

Er I blevet tørstige? 

Rund jeres kulinariske rejse af med et besøg på de lokale bryggerier. Ved at køre nordpå til gårdbryggeriet Herslev Bryghus kan I købe øl brygget på økologisk korn. I kan høre om håndværket bag ølproduktionen fra kogning til tapning, smage friskbrygget øl og stille spørgsmål om bryggeprocessen og de mange øltyper. Gå ikke glip af et besøg i Herslev Bryghus gårdbutik, som er åben fredag kl. 13-18 og lørdag kl. 10-15. I gårdbutikken kan I købe øl, brændevin og øleddike fra Herslev Bryghus samt få malet korn til fuldkornsmel på en stenkværn.

Sidste stop på jeres lokale ølrute er Hornbeer i Kirke Hyllinge. Bryggeriet er præmieret for sin fremragende øl, der omfatter talrige typer. Smag på Hornbeers forskellige øltyper og udvælg jeres favoritøl. Kig også forbi Gunhilds Galleri, som ligger på samme adresse. Her kan I se en masse farvestrålende og livsglade malerier af kunstneren Gunhild Rasmussen, der også har designet etiketterne til ølflaskerne.

 

Del denne side

Kort over ruten