Kongens togt 2016 | Visitlejre

Kongens togt 2016

Kongens togt er et storslået arrangement, hvor en samling kulturhistoriske skibe med Havhingsten i front, sejler rundt ved Sjælland og lægger til i 8 havne.

Når KONGENS TOGT lægger til, bliver det med en altfavnende festival, hvor du kan udforske, smage og lege dig ind i vikingetidens og middelalderens saftigste øjeblikke og den del af Danmark, som kongerne af den tid var med til at skabe. 

Du kan få lov at kravle ombord på Danmarks flotteste og største vikingeskibe, fx Havhingsten fra Glendalough, finde din indre viking, og tage med på krigertræning, med vikinger på vej til erobring!

Du kan smage, mærke og lugte dig ind i historien ved Kongens Langbord, og lade fortiden krybe ind under huden med intime koncerter og mytologiske fortællinger på festivalens scener. Der vil altså være noget for hele familien på programmnet, som bl.a. også vil ind med mini-laboratorium, debat, mjødsmagning og foredrag.

Kongerne i Danmark havde blod på tanden og nyt land i kikkerten. De kæmpede for riget, for magten og for fremtiden.

Knud den Store kan i 2016 fejre 1000 års jubilæum for sin erobring af England, godt på vej til at blive hersker over hele Nordsøen. Derfor er Togtet i 2016 Kongen togt

Sejlplanen for Kongens togt:

15. juli – 16. juli - KORSØR
18. juli – 20. juli - VORDINGBORG
22. juli – 23. juli - KALUNDBORG
24. juli – 26. juli - RØRVIG
26. juli - LEJRE
26. juli – 28. juli - HOLBÆK
29. juli – 30.juli - FREDERIKSSUND
30. juli – ROSKILDE

Læs mere på www.kongenstogt.dk

 

Bemærk: Al indgang til festivalpladsen er GRATIS - det er altså kun aktiviteterne i de forskellige havde som kræver billet.

Køb billetter til Kongens togt, her på siden, fra april.