Nyd Lejres natur

Nyd Lejres natur

I Lejre finder du en enestående natur, som er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land. Landskabet er præget af dybe dale med enge og åer i bunden, og her er dødislandskaber med stejle bakker og store skove, du kan gå på opdagelse i. Mod nord ligger Roskilde Fjord og Isefjorden, hvor du kan få en dukkert, fiske eller sejle. Overalt i landskabet ser du spor tilbage til dengang, vores forfædre første gang bosatte sig her. Kom helt tæt på fortiden, når du fx mærker på de ældgamle sten i skibssætningen, som var en stor gravplads, eller går op på de gamle gravhøje, som Lejre er rig på.

Nationalpark Skjoldungernes Land

I marts 2015 blev Nationalpark Skjoldungernes Land indviet. Det er Sjællands første nationalpark, og den 4. i Danmark. Nationalpark Skjoldungernes Land ligger bl.a. i Lejre, og den er placeret i dette område pga. unikke natur-, landskabs- og kulturhistoriske værdier.

Lystfiskeri

Er du glad for at fiske? Så tag fiskestangen med på ferie, og prøv nogle af Gordon P. Henriksen favoritpladser i Lejre. Den professionelle lystfisker er bl.a. kendt fra "Storrygeren" på DR2 - og han er opvokset i Lejre.

Strande og bademuligheder

Har du også brug for at blive kølet ned i den skønne sommervarme - så tag og kig her. Vi har masser af sand, sol og vand - nyd det. 

Få historiske oplevelser

Har du svært ved at huske hvor og hvornår Danmarkshistorien udviklede sig? Eller vil du bare gerne se historien komme til live? Så skal du komme til Lejre.