Christella kunst

Kunstrute gennem Lejre

Foto: Ikke tilgængelig

Tag på kunstopdagelse i områdets landsbyer, og lad jer overraske af mangfoldigheden. Kunstruten fører jer til mange spændende steder og kunstnere.

I starter jeres kunsttur på Gevninge Trædrejeri. På vej dertil passerer I den smukke Kattinge Sø og får et glimt af Lejre Vig. På Gevninge Trædrejeri får I med sikkerhed en anderledes kunstoplevelse. Her kan I beundre unikke træskåle og trækunst i spændende træsorter fra de lokale skove og moser, særligt fra Ledreborg, Lindholm og Boserup Skov.

Fortsæt turen til Gammel Lejre, hvor synlige fortidsminder som gravhøje, bebyggelser fra oldtiden og skibssætninger præger landskabet. Her ligger også Galleri Gl. Lejre, som er blandt Danmarks førende gallerier og udstiller moderne dansk og international kunst. I må heller ikke snyde jer selv for oplevelsen af den smukkest keramik hos Lene Regius og Per Weiss, der har til huse lige ved siden af Galleri Gl. Lejre.

Når maven begynder at knurre, ligger Restaurant Fasaneriet ikke langt herfra. Restauranten ligger i smukke omgivelser ved Ledreborg Slot og den tilhørende slotspark.

For at komme til det næste stop på kunstruten kører I videre mod Hvalsø, Lejres største landsby. I Særløse ca. midtvejs på turen til Hvalsø finder I Atelier & galleri Joern, som bl.a. udstiller forskellige skulpturer i træ, glas, drivtømmer og corten stål. Kør herefter forbi Atelier HeNoChBa, som har en nyanlagt skulpturpark med udsigt over bakker og skove.

Kør fortsat i retning af Hvalsø. På vejen besøger I billedhugger Olaf Manske Andersens skulpturpark med kunstprojekter til Nationalpark Skjoldungernes Land, Femern Bælt Forbindelsen og Sagnlandet.

Drej også af mod Smidstrup og besøg Atelier Art and Word. Kunstnerne Ulla Borck og Henrik Høyer fremviser kunst og åben have med udsigt ud over landskabet mod Hvalsø. Periodevis også udstilling af udenlandske kunstnere. Kør herefter til Hvalsø og derefter igennem Kirke Såby og nordpå mod Kirke Hyllinge. Det er en smuk tur, hvor I ofte kan nyde udsigten over Lejre Vig og Roskilde Fjord.

I Kirke Hyllinge finder I det sidste stop på vores kunstrute gennem Lejre, Gunhilds Galleri. Ifølge kunstneren selv udtrykker malerierne livsglæde, masser af dejlige farver, smil og følelser, smukke kvinder og menneskelige relationer. 

Husk at ringe og aftale tid med kunsterne på forhånd, hvis I vil at være sikre på, at de er hjemme, når I kommer. Eller se deres åbningstider på deres hjemmesider.