Vikinger i Lejre

Oplev vikinger i Lejre

Foto: Ikke tilgængelig

I Lejre kan du opleve vikingerne på tætteste hold. Her kan du få svar på, hvordan vores forfædre levede, hvad de spiste, hvordan de festede, og hvad troede de på.

Bliv kriger for en dag i Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er landet, du må udforske. Her kan du opleve 15.000 års danmarkshistorie og møde fortidens mennesker på stenalderbopladsen, i jernalderlandsbyen, på vikingepladsen og i landbohusene.

Tal med din tiptipoldemor, mød vikingernes troldkvinde, få en snak med Tollundmandens slægtninge eller se, hvad stenaldermanden spiser til frokost.

Oplev og prøv selv de historiske håndværk i væveriet, potteriet og smejden. Se forskerne arbejde med arkæologiske forsøg. Kom med naturvejlederen tæt på urokserne og vær med, når han fodrer vildsvinene, og besøg klappe-gederne i folden. Du kan også selv prøve kræfter med fortiden i Båldalen, hvor I kan grille jeres frokost, hugge med økse, lave ild på vikingemaner og grutte mel til jeres egne kiks.

Bliv udfordret af spændende aktiviteter: Sejl i stammebåde, slå ild med flintesten, mal mel, tag på fortidsmission og meget andet. 

I skolernes sommerferie er jernalderlandsbyen beboet af familier, der viser, hvordan vores forfædre levede. I de historiske væve- og keramikværksteder samt smedjen viser kyndige medarbejdere de gamle håndværk frem.   

Året rundt finder der mange spændende begivenheder sted i Sagnlandet Lejre, bl.a. fortællerfestival i pinsen, jernalderryttershow og sankthans med historiefortælling om aftenen.