Oplev ægte vikinger i Lejre | Aktiviteter på Sjælland

Oplev vikinger i Lejre

I Lejre kan du opleve vikingerne på tætteste hold. Her kan du få svar på, hvordan vores forfædre levede, hvad de spiste, hvordan de festede, og hvad troede de på. Og du kan sejle i deres skibe.

Prøv kræfter med at sejle som en viking

Kunne du tænke dig at opleve, hvordan det var at være viking ombord på et vikingeskib? Så tag på vikingetogt på Roskilde Fjord, og få en unik oplevelse af natur, historie og sejlads. Maritimt Forsøgscenter arrangerer jævnligt sejlture i rekonstruktioner af vikingeskibe.

Maritimt Forsøgscenter tilbyder sejladser i vikingeskibe og smakkejoller, som er bygget ud fra gamle nordiske bådebyggertraditioner. Passagererne indgår aktivt i sejladsen, som foregår i et roligt tempo under kyndig vejledning af en sejlinstruktør. Undervejs er der rig lejlighed til at prøve at ro og sejle med sejl. Under sejladsen fortæller sejlinstruktøren om skibene, fjorden og dens historie. Vikingetogterne går blandt andet til den fredede halvø Bognæs og op langs kysten. Hvis tiden og vejret er til det, kan der gøres landgang og ankres op for badning undervejs.

Bliv kriger for en dag i Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er landet, du må udforske. Her kan du opleve 15.000 års danmarkshistorie og møde fortidens mennesker på stenalderbopladsen, i jernalderlandsbyen, på vikingepladsen og i landbohusene.

Tal med din tiptipoldemor, mød vikingernes troldkvinde, få en snak med Tollundmandens slægtninge eller se, hvad stenaldermanden spiser til frokost.

Oplev og prøv selv de historiske håndværk i væveriet, potteriet og smejden. Se forskerne arbejde med arkæologiske forsøg. Kom med naturvejlederen tæt på urokserne og vær med, når han fodrer vildsvinene, og besøg klappe-gederne i folden. Du kan også selv prøve kræfter med fortiden i Båldalen, hvor I kan grille jeres frokost, hugge med økse, lave ild på vikingemaner og grutte mel til jeres egne kiks.

Bliv udfordret af spændende aktiviteter: Sejl i stammebåde, slå ild med flintesten, mal mel, tag på fortidsmission og meget andet. 

I skolernes sommerferie er jernalderlandsbyen beboet af familier, der viser, hvordan vores forfædre levede. I de historiske væve- og keramikværksteder samt smedjen viser kyndige medarbejdere de gamle håndværk frem.   

Året rundt finder der mange spændende begivenheder sted i Sagnlandet Lejre, bl.a. fortællerfestival i pinsen, jernalderryttershow og sankthans med historiefortælling om aftenen.

Del denne side