Sagnlandet Lejre – en særlig oplevelse på familieferien | Visitlejre

Sagnlandet Lejre – en særlig oplevelse på familieferien

Er du og din familie nysgerrige på fortiden? Så er der ingen vej udenom at besøge Sagnlandet Lejre, når I holder familieferie på Sjælland. Sagnlandet har mange spændende aktiviteter for både børn og voksne.

Der er hele 43 hektar at gå på opdagelse i, når du besøger Sagnlandet Lejre. Her træder du ud af hverdagen og kommer på en rejse tilbage til fortiden, mens du udforsker huse og miljøer fra stenalderen, jernalderen, vikingetiden og 1800-tallet. Du kan også kigge indenfor i de historiske værksteder og se håndværkerne arbejde.

Prøv Sagnlandets mange aktiviteter for børn

Sagnlandet Lejre fortæller 13.000 års danmarkshistorie, og du får sanseoplevelser til både øjne, ører, næse, mund, hænder og fødder. Her er masser af aktiviteter for børn: Sejl en tur på søen i bådene af udhulede træstammer, hug med økse som i gamle dage, træn sigtet på spydbanen, kværn dit eget mel, vær med til at fodre både grise, geder, får og ænder og gå på jagt efter fortidens skatte i det arkæologiske vandsold. Tjek Sagnlandets hjemmeside for dagens program.

Hele familien kan også tage en audioguide med ud i landskabet og høre historier for både store og små. Er vejrguderne i ondt lune, så træk i ly i Sagnlandets biograf, og bliv klogere på alt fra stammebådsejlads og korngrutning til vilde vikinger og finurlig forskning.

En spændende aktivitet til familieferien på Sjælland

Sagnlandet Lejre ligger på Midtsjælland, kun ca. 45 kilometer fra København og 7 kilometer fra Roskilde. Sagnlandet er et stemningsfuldt og spændende sted for hele familien, og det ligger midt i et enestående istidslandskab med bakker, skove, søer og enge.

Vil du leve, som vikingerne levede?

Har du og din familie lyst til og mod på at prøve en anderledes familieferie? Så tag på en 5-dages Vikingeferie i sommerferien. På gården Ravnebjerg i Sagnlandet kommer I til at leve som vikingerne levede, og samtidig får I ny viden om vikingetiden og vikingernes hverdag. I skal også på togt med et vikingeskib på Roskilde Fjord og tilberede mad på vikingemanér over bålet. Det er en familieferie, der giver jer fælles oplevelser og udfordringer ud over det sædvanlige. Se mere på Sagnlandets hjemmeside

Del denne side

Mere information

Vil du vide mere om, hvad du kan opleve i Sagnlandet Lejre?

Besøg Sagnlandet Lejres hjemmeside

Se også åbningstider m.m. her