Sejl i vikingeskib med Maritimt Forsøgscenter | Visitlejre

Sejl i vikingeskib med Maritimt Forsøgscenter

Drømmer du om at komme ud at sejle med et vikingeskib? Maritimt Forsøgscenter giver dig muligheden for en unik oplevelse med sejlture på Roskilde Fjord.

Vikingerne sejlede i deres imponerende skibe på Roskilde Fjord. Med  vandet sprøjtende om kølen og vinden i de store sejl. Den oplevelse kan du også få, hvis du stævner ud med folkene fra Maritimt Forsøgscenter ved Lyndby Strand i Lejre Vig.

Gør en sejltur til en del af en aktiv ferie på Sjælland

Du oplever fjordlandet på en ny og spændende måde med et vikingeskib, når du sejler langs skønne strande, grønne bugter, vige og små øer. Samtidig hører du fortællinger om vikingernes skibe og naturen i området. Og du hjælper aktivt til med at sejle skibet. Der er rig lejlighed til både at ro og sejle med sejl, og har du lyst, kan du få lov til at styre vikingeskibet.

Det kræver ingen specialviden at være med på en sejlads. Maritimt Forsøgscenter har altid en erfaren og kvalificeret besætning med på skibet, som er klar til at hjælpe dig med navigation og sejlads.

Maritimt Forsøgscenter sejler med forskellige vikingeskibe i forskellige størrelser, lige fra Freja med 8 årer og op til Aslak med 38 årer. De fleste af skibene kan lægge til på de fleste strande og havne i Roskilde Fjord og Isefjorden. Så hvis der er tid til det under sejladsen, kan I gøre holdt for at bade, nyde vejret eller bare slappe af.

Korte og lange sejlture med vikingeskib i Roskilde Fjord

At sejle med vikingeskib er en meget direkte og sanserig oplevelse, hvor du får historien helt ind under huden. Synes du, at en tursejlads på nogle timer ikke er nok, har du mulighed for at deltage i det vikingetogt, Maritimt Forsøgscenter hvert år arrangerer. På togtet kan du nyde vikingelivet i 5 dage. Se mere på hjemmesiden

Vil du prøve noget nyt på din aktive ferie i Lejre? Så kontakt Maritimt Forsøgscenter, og hør om mulighederne for en sejltur på Roskilde Fjord. De har erfaring med alle former for grupper og sejler fra 1. maj til 30. september.

Del denne side

Mere information

Vil du vide mere om Maritimt Forsøgscenter og deres sejlture med vikingeskib og vikingetogterne?

Besøg Maritimt Forsøgscenters hjemmeside

Få flere informationer i GuideDanmark