Sommerferie i Lejre | Ferie på Sjælland 2018

Sommerferie i Lejre

Der er masser af aktiviteter for børn og voksne i Lejre i løbet af sommerferien.

Du kan lege viking eller bonde for en dag i Sagnlandet Lejre. Samle urter og bær i Bidstrupskovene. Svømme eller fiske i den smukke fjord og meget mere.

Her har vikingesagnkongerne Skjoldungeslægten sat spor i landskabet. Oplev mystikken i deres gamle kæmpehaller, gravhøje, jættestuer og skibssætninger, hvor mennesker blev begravet. Historien er til stede lige for øjnene af dig, du kan mærke på den og lade fantasien få frit løb. Flere steder kan du komme op på de gamle gravhøje, og du kan gå ind i den velbevarede Øm Jættestue. Og Maritimt Forsøgscenter og Sagnlandet Lejre bringer dig i et snuptag tilbage til vikingernes dagligdag. Det er nogle af de historiske oplevelser, du får i Lejre.

Lejres historie

Lejre indtager en meget central plads i danmarkshistorien - hvorfor kan du finde ud af lige her.

Strande og bademuligheder

Har du også brug for at blive kølet ned i den skønne sommervarme - så tag og kig her. Vi har masser af sand, sol og vand - nyd det. 

Sommerferieaktiviteter for børn

Ser sommerferien 2018 ud til at blive lang - eller skal børnene bare prøve noget nyt, så se her! Fede sommeraktiviteter for børn og deres familier.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Vandreture m/u guide i Lejre og Nationalparken

Istidslandskab, åbne vidder og masser af historie. Er du til guidede ture eller ture på egen hånd, så tag og kig her.

Lokale begivenheder

Tag ud i Lejre og omegn og mærk, smag og oplev de lokales Lejre. 

På sejltur med MS Svanen

Sejl over fjorden med den nye færgerute. Du kan tage cyklen med.

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er et enestående og spændende udflugtsmål med huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Her finder du 13.000 års danmarkshistorie midt i et velbevaret istidslandskab.

Spisesteder

Vil du smage hjemmelavet, veltilberedte måltider og vil du gerne smage på grønne Lejre? Så besøg en af vores spisesteder, hvor lokale råvarer, økologi og den gode oplevelse er i fokus.

Få oplevelser i naturen

Der findes et sted hvor du kan nyde naturen i ro og mag, hvor lange stier og ruter snor sig igennem det uspolerede, rå landskab. Lad hovedet få fri, og gå på opdagelse i Lejres natur.